Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Recept na přípravu klasických knedlíčků z bramborového těsta, plněných švestkami. Švestkové knedlíky doplníme oblíbeným druhem posypu.
recept,fotorecept,brambory,švestky ,mák mletý,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 750 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr skořicový | - | ||
krupice | 250 | gramů | |
mák mletý | - | ||
máslo | - | ||
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička | |
švestky | - |
Recept
1.
brambory 750 gramů
Moučný brambory (varný typ C, popřípadě B) ve slupce uvaříme. Necháme je pořádně vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme.
2.
krupice 250 gramů • sůl 1 špetka • vejce slepičí 1 kus • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Přidáme sůl, vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto. Pokud je těsto řidší, dosypeme mouku.
3.
Rozválíme na moukou vysypané pracovní desce. Těsto větší sklenicí nebo vykrajovátkem vykrajujeme (nebo nakrájíme na čtverce) a do každého zabalíme očištěnou a vypeckovanou švestku, kterou posypeme skořicovým cukrem nebo vanilkovým cukrem.
4.
Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 8 minut, záleží na velikosti.
5.
máslo • cukr moučkový • mák mletý
Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a polijeme rozpuštěným máslem. Posypeme oblíbenou drobenkou z cukru s mákem nebo ořechy.
Dobrou chuť!