Švédské sušenky - Pepparkakor

Recept na sladké, křupavé, švédské kořeněné sušenky Pepparkakor. Chutné sušenky, plné energie, které vás zahřejí v třeskuté zimě :) Pokud nezahřejí :) dáme si k nim svařené víno.
recept,fotorecept, kardamon mletý,hřebíček mletý,zázvor mletý,skořice mletá,BIO třtinová melasa,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | 2 38 | čajové lžičky kcal | |
BIO třtinová melasa | 1 44 | polévková lžíce kcal | |
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
hřebíček mletý | 2 28 | čajové lžičky kcal | |
mouka polohrubá | 450 1602 | gramů kcal | |
máslo | 225 1652 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
zázvor mletý | 2 9 | kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 450 gramů • kardamon mletý 2 čajové lžičky • hřebíček mletý 2 čajové lžičky • zázvor mletý 2 ĆL • skořice mletá 2 ĆL • soda bikarbona 1 ĆL
Do mouky přidáme koření a sodu bikarbonu.


3.
vejce slepičí 1 kus • BIO třtinová melasa 1 polévková lžíce
Do sladkého másla přidáme vejce a tekutou melasu. Vše spolu promícháme.

4.
Nakonec do máslové směsi přidáme mouku s kořením. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Těsto na 30 minut uložíme do chladu.

5.
Z těsta vykrajujeme tvary - srdíčka, hvězdičky, soby. Na vrchní část sušenek můžeme jemně vytlačit libovolný vzor. Sušenky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 15 minut.

Dobrou chuť!