Šunková roláda
Výborná chuťovka vhodná na jakoukoliv párty, velikonoční pondělí i silvestrovskou oslavu.
recept,fotorecept,vejce slepičí,sýr tavený,máslo,sýr Niva,šunka,sýr Gouda,paprika kapie sterilovaná,Slané chuťovky,Silvestrovské,Velikonoční recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky › Silvestrovské › Velikonoční recepty › Bezlepkové › Silvestrovské chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
máslo | 100 | gramů | |
paprika kapie sterilovaná | 50 | gramů | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sýr Niva | 100 | gramů | |
sýr tavený | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
šunka | 200 | gramů |
Recept
1. Náplň do rolády
vejce slepičí 4 kusy • sýr tavený 200 gramů • máslo 100 gramů
Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s taveným měkkým sýrem a změklým máslem.
3.
Vaječné bílky nadrobno nasekáme a přimícháme je do nádivky.
4.
šunka 200 gramů
Na pracovní desku rozprostřeme alobal dvojmo. Na něj pokládáme plátky šunky tak, aby se okraje překrývaly. Vytvoříme obdélník 30 x 28 cm.
6.
Na sýr rozetřeme nádivku ...
8.
Roládu zavineme, zabalíme do alobalu a uložíme na noc do chladničky.
9.
Před podáváním alobal odstraníme a roládu nakrájíme.
Dobrou chuť!