Strouhaný koláč s tvarohem
Vychutnejte si odpolední kávu s tímto skvělým křehkým koláčem.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr moučkový | 180 | gramů | |
kakao - prášek | 10 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 3 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
tvaroh jemný hrudkový | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • máslo 200 gramů • kakao - prášek 10 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Do mouky nasekáme máslo, přidáme kakao a kypřicí prášek. Vypracujeme tuhé těsto.
2.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a uložíme na půl hodinu do chladničky.
3.
vaječný bílek 3 kusy • cukr moučkový 80 gramů
Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh. Vmícháme cukr.
4.
vaječný žloutek 3 kusy • cukr moučkový 100 gramů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 3 polévkové lžíce
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a tvaroh. Opět rozšleháme.
5.
Vmícháme sníh z bílků.
6.
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Jednu část připraveného těsta nastrouháme na plech a jemně rozložíme (nepokryje rovnoměrně celé dno).
7.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs.
8.
Zlehka rozetřeme.
9.
Na tvarohovou vrstvu nastrouháme druhou část těsta.
10.
Pečeme 30 min. při teplotě 170 °C.
12.
Dobře vychlazený koláč rozkrájíme.
Dobrou chuť!