Strouhání - zavářka do polévky

Strouhání jsou jednoduché domácí těstoviny (zavářka) vhodná do oblíbených hustých polévek.
recept,fotorecept,vejce slepičí,krupice,Zavářky do polévek,Bezlaktózové
Zavářky do polévek
Recept
1.
vejce slepičí 60 gramů • krupice 125 gramů
Smícháme mouku a vejce. Množství mouky upravíme podle velikosti vajíčka. Pokud je malé, mouky dáme méně, pokud velké více.

2.
Vypracujeme tuhé těsto. Těsto necháme chvíli odpočívat a opět ho prohněteme.

3.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.

4.
Strouhání rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.

5.
Připravené strouhání nasypeme do uvařené polévky a chvíli povaříme. Použijeme množství podle potřeby. Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později přidat do jiné polévky.
Dobrou chuť!