Středomořské bochníky
Podle tohoto receptu si snadno připravíte pečené bochníky plněné cherry rajčátky a olivami. Z venku křupavé a uvnitř jemné a chutné.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategorie
Slané pečivo ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
olivy s papričkou | 60 | gramů | |
rajčata cherry | 125 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka polohrubá 500 gramů • mléko 250 mililitrů • olej olivový 50 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.
3.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
4.
olivy s papričkou 60 gramů • rajčata cherry 125 gramů
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníku. Další kroky opakujeme s oběma částmi. Vytvoříme tři pásy, které z části posypeme kousky cherry rajčat, oliv a oregana. Prázdné těsto přeložíme přes posypanou část, okraje zmáčkneme a přeložíme pod bochníky.
5.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!