Strapačky s kysaným zelím
Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.
recept,fotorecept,slanina oravská,zelí kvašené,brambory,mouka polohrubá,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Těstoviny
Recepty slovenské kuchyně
Kategorie
Těstoviny › Recepty slovenské kuchyně › Sezónní recepty › Bezlaktózové › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
Bramborové halušky - strapačky recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
cibule | 1 | kus | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
kmín drcený | ¼ | čajové lžičky | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
pepř černý celé | ¼ | čajové lžičky | |
slanina oravská | 300 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů | |
zelí kvašené | 750 | gramů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • Bramborové halušky - strapačky recept
Nastrouhané brambory smícháme s moukou, solí, vejcem a propasírované přes haluškové sítko uvaříme. Podrobnější rozpis receptu můžete najít na naší stránce pod názvem "Bramborové halušky - strapačky".
4.
zelí kvašené 750 gramů • pepř černý celé ¼ čajové lžičky • kmín drcený ¼ čajové lžičky • voda 200 mililitrů
K cibuli přidáme propláchnuté a vyždímané kysané zelí, které chvíli s cibulí smažíme. Přidáme pepř a kmín. Zelí podlijeme vodou a asi 10 minut podusíme.
6.
Strapačky promícháme s podušeným zelím a škvarky.
Dobrou chuť!