Štefanská roláda
Tradiční slovenské hlavní jídlo vhodné na pohoštění rodiny o svátcích.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 2 | kusy | |
majoránka | - | ||
máslo | 125 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý celé | - | ||
párky drůbeží | 4 | kusy | |
strouhanka | - | ||
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
vejce slepičí | 5 | ||
vepřové mleté maso | 1500 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
cibule 2 kusy • olej slunečnicový • vepřové mleté maso 1500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • česnek 4 stroužky • sůl • majoránka • pepř černý celé
Zpěníme cibulku na oleji. Přimícháme maso a ostatní ingredience.
2. Nádivka do rolády
vejce slepičí 3 kusy • sůl zeleninová
Usmažíme omeletu z připravených vajec. Oloupeme párky.
3.
Masovou směs rozdělíme na 4 stejné kusy, které zformujeme do stejných dílů jako na obrázku.
4.
párky drůbeží 4 kusy • strouhanka
Dva takové díly položíme na pracovní desku posypanou strouhankou a obložíme omeletou a párkem jako na obrázku. Ze zbylých dvou dílů odebíráme a přikrýváme obložené díly a zároveň tvarujeme do bochníků.
5.
máslo 125 gramů
Bochníky vyválíme ve strouhance a vytvarujeme tvar jako je na obrázku. Dáme do pekáče vyloženého máslem.
6.
Rolády pečeme při teplotě 200 °C hodinu a půl, během pečení přiléváme vodu, aby se rolády nepřipálily a nepopraskaly.
Dobrou chuť!