Steaky z vepřové panenky
Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku z jemné vepřové panenské svíčkové. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.
recept,fotorecept,vepřová panenka,Vepřové maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Recept
1.
vepřová panenka 1 kilogram
Svíčkovou rozkrojíme na jednotlivé porce. Z úzké části, která nemá rovnoměrnou tloušťku, můžeme udělat medajlonky, které se pečou kratší dobu.
2.
olej olivový • sůl • pepř černý mletý
Steaky si potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pepř a sůl prsty jemně vmasírujeme do povrchu.
3.
Na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Obracíme po minutě a celkové doba závisí na tloušťce masa a požadovaného propečení. Doporučujeme 4-6 minut.
Dobrou chuť!