Špízy se žampiony a kuřecím masem
Špízy obalované v těstíčku a smažené v oleji.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,žampiony,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
jablka | 300 | gramů | |
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 6 | polévkových lžic | |
olej fritovací | - | ||
olivy zelené | 50 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
1.
kuřecí prsa 300 gramů • jablka 300 gramů • žampiony 250 gramů • olivy zelené 50 gramů
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a také nakrájíme na kostičky, přibližně stejné jako kuřecí maso. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
2.
Na špejli napichujeme střídavě žampiony, kuřecí maso, olivy a kousky jablek.
3.
mouka hladká 6 polévkových lžic • vejce slepičí 2 kusy • mléko 300 mililitrů • sůl
Z mouky, vajec a mléka si připravíme těstíčko na obalování. Pokud je těstíčko příliš husté, rozředíme ho přidáním dalšího mléka a naopak, pokud je příliš řídké, přidáme ještě 1-2 lžíce mouky. Těsto trochu osolíme.
4.
Na pánvi rozehřejeme olej, špízy ponoříme do těstíčka, vyjmeme a rychle vložíme do oleje, zakryté 10 minut na mírném ohni smažíme. Špízy otočíme a osmažíme je zakryté, do zlatova, i z druhé strany.
5.
Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!