Špenátový salát s těstovinami a mozzarellou
Lehce dietní salát plný zeleniny a mozzarelly, ochucený zdravými ořechy a jogurtovým dresinkem.
recept,fotorecept,těstoviny - Fusilli (spirály),špenátové listy čerstvé,sýr mozarella ,Zeleninové saláty,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý | 200 | mililitrů | |
mrkev | 100 | gramů | |
ocet balzamikový | 3 | čajové lžičky | |
olej dýňový | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
ořechy vlašské | 50 | gramů | |
sýr mozarella | 250 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
těstoviny - Fusilli (spirály) | 240 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky | |
ředkev bílá | 200 | gramů | |
špenátové listy čerstvé | 100 | gramů |
Recept
1.
těstoviny - Fusilli (spirály) 240 gramů
Těstoviny uvaříme "al dente" ve slané vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2.
mrkev 100 gramů • ředkev bílá 200 gramů
Mrkev a ředkvičku oloupeme, nahrubo nastrouháme. Vložíme do hluboké, větší mísy. Namísto bílé ředkve můžeme použít i malé červené.
3.
špenátové listy čerstvé 100 gramů
Špenát omyjeme, necháme okapat a lehce nakrájíme, případně natrháme na menší kousky.
4.
Těstoviny přidáme k nastrouhané zelenině spolu se špenátovými listy a promícháme.
7.
... a přimícháme do salátu.
8.
olej olivový 1 polévková lžíce • olej dýňový 1 polévková lžíce • sůl
Přilijeme oleje, můžeme podle chuti osolit. Důkladně promícháme.
9.
Salát uložíme do lednice na hodinu (i více) odležet. Půlhodinu před podáváním salát vyndáme, aby nebyl příliš studený.
10.
jogurt bílý 200 mililitrů • česnek 2 stroužky • sůl ¼ čajové lžičky • ocet balzamikový 3 čajové lžičky
Jogurt rozmícháme s očištěným prolisovaným česnekem, solí a octem. Před podáváním salát přelijeme dresinkem.
Dobrou chuť!