Španělský ptáček v troubě
Oblíbená klasická pochoutka z hovězího masa, jednoduše pečená v troubě. Podáváme, jak jinak, klasicky s rýží.
recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,vejce slepičí,slanina uzená,slanina uzená,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso ›
Ingredience
Ingredience
hovězí maso - kýta | 600 | gramů | |
hořčice dijonská | 4 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
okurka sterilovaná kyselá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
slanina uzená | 180 | gramů | |
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové párky | 4 | kusy | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
hovězí maso - kýta 600 gramů • hořčice dijonská 4 čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy • slanina uzená 80 gramů • vepřové párky 4 kusy • slanina uzená 100 gramů • okurka sterilovaná kyselá • sůl
Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme natenko. Plátky masa osolíme a natřeme hořčicí. Do středu vložíme plátek slaniny, párek, čtvrtky vajíček a kousky okurek.
2.
Vytvoříme balíček a zajistíme párátky.
3.
sůl • pepř černý mletý • mouka hladká 1 polévková lžíce • voda 200 mililitrů
Ptáčky naskládáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a podlijeme vodou.
4.
Pečeme přikryté 60 min. při teplote 200°C.
Dobrou chuť!