Špaldovo-bramborové halušky s krupicí
Vhodné jako příloha k paprikášům, perkeltům či omáčkám. Také vhodné jako samostatný pokrm na sladko s mákem a cukrem, nebo na slano s brynzou a slaninou.
recept,fotorecept,pšeničná krupice,mouka špaldová celozrnná,brambory,Bramborové přílohy,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
mouka špaldová celozrnná | 60 | gramů | |
pšeničná krupice | 200 | gramů | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
voda | 0 |
Recept
1.
pšeničná krupice 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 60 gramů
Do mísy navážíme krupici a špaldovou mouku.
4.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto přes sítko na halušky protlačíme do vody.
5.
Když noky vyplavou na povrch 8 minut povaříme.
6.
sádlo 1 polévková lžíce
Scedíme, rychle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do misky, kde je zlehka omastíme a promícháme.
Dobrou chuť!