Špaldové langoše
Nadýchané langoše ze zdravější špaldové mouky. Jako oblohu neváhejte použít to co máte nejraději - nastrouhat oblíbený sýr, kečup, tatarskou omáčku, česnekový olej či smetanu.
recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630, smetana kyselá ( 10 % tuku ),Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 250 | mililitrů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká špaldová T630 | 750 | gramů | |
olej na smažení | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
droždí čerstvé 42 gramů • mléko 250 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka hladká špaldová T630 750 gramů • sůl 1 čajová lžička • smetana kyselá ( 10 % tuku ) 250 mililitrů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme smetanu, sůl a přilijeme vzešlý kvásek.
3.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 30 minut.
4.
Z vykynutého těsta si vytvarujeme malé bochníky, které necháme na pomoučeném vále 10 minut kynout. Naolejovanými prsty vypracujeme rukama langoše.
Dobrou chuť!