Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou
Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety celozrnné,rajčata,bazalka,Těstoviny,Bezlaktózové,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | 10 | lístků | |
chilli vločky | 1 | špetka | |
kapary | 1 | čajová lžička | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | špetka | |
rajčata | 150 | gramů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
těstoviny - Špagety celozrnné | 160 | gramů | |
voda | - | ||
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
těstoviny - Špagety celozrnné 160 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • česnek 2 stroužky
Do pánve dáme olej a jemně na něm orestujeme dlaní rozmačkané stroužky česneku.
5.
Spolu restujeme za občasného promíchání, dokud rajčata nezměknou a nepustí šťávu.
6.
chilli vločky 1 špetka • pepř černý mletý 1 špetka
Vyjmeme česnek a ochutíme drobnými kousky sušených chilli papriček, nebo alespoň pepřem.
7.
Přidáme na 90 % uvařené těstoviny s trochou vody v níž se těstoviny vařily. Pořádně spolu promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin a dovařily se "Al dente".
Dobrou chuť!