Špagety Aglio e Olio
Tradiční italské špagety s česnekem a olejem. Ochucené jsou pepřem, solí a chilli.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,česnek,olej olivový,petrželová nať,paprička chili čerstvá,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
olej olivový | 50 | mililitrů | |
paprička chili čerstvá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
těstoviny - Špagety | 200 | gramů | |
voda | 1.5 | litru | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
těstoviny - Špagety 200 gramů • voda 1.5 litru • sůl 1 čajová lžička
Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.
4.
Špagety scedíme.
5.
paprička chili čerstvá • pepř černý mletý • sůl
Potom špagety vrátíme do suchého hrnce a přilijeme olej s česnekem. Přidáme chilli, pepř a sůl. Opatrně promícháme.
Dobrou chuť!