Sněhové malinové řezy

Krémové jemné řezy s oblíbenými malinami, skutečně luxusní chuť :-) Vyplatí se vyzkoušet.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),maliny mražené,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 20 81 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 220 854 | gramů kcal | |
džem malinový | 200 470 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
maliny mražené | 500 250 | gramů kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 60 209 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
máslo | 180 1322 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 10 169 | kcal | |
vanilkový lusk | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1.
vaječný bílek 10 ks • cukr moučkový 120 gramů
Vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh a vmícháme cukr.

2.
mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.

4.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

5.
mléko 500 mililitrů • mouka hladká 60 gramů • cukr krystalový 20 gramů
Z mléka, mouky a cukru uvaříme hustou kaši.


7.
vanilkový lusk 1 kus
Vanilkový lusk překrojíme podélně a nožem z něj stáhneme vanilková zrnka, vmícháme do kaše. Kaši necháme vychladnout...

8.
... a přimícháme ji k máslu.


10.
Navrstvíme a uhladíme vanilkovou náplň. Necháme dobře ztuhnout v chladu.


12.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů
Smetanu vyšleháme a naneseme jako poslední vrstvu zákusku. Vložíme asi na hodinu do ledničky a můžeme podávat.


14.
Zákusek nakrájíme a ozdobíme malinovou dření.

Dobrou chuť!