Smetanová rýže
Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Rýže,Bezlepkové
Rýže
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 | kus | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
rýže kulatozrnná | 500 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | 2 | čajové lžičky | |
voda | 750 | mililitrů |
Recept
2.
cibulka jarní 1 kus • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl
V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou ciuľku a přidáme rýži. Za stálého míchání ji chvíli opražíme. Přidáme koření, podle vlastní chuti dosolíme ...
3.
voda 750 mililitrů • petrželová nať
... a zalijeme vodou. Přidáme nasekanou petrželku a zakryjeme.
4.
Vaříme asi 15 minut, dokud se neodpaří větší část vody.
5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů
Zalijeme smetanou, promícháme a necháme přikryté ještě asi 5 minut dusit.
6.
Rýže má mít krémovou konzistenci.
Dobrou chuť!