Smetanová polévka z fazolových lusků
Mléčná polévka ze zelených fazolových lusků s bramborami. Porce polévky si dochutíme octem, nebo citronovou šťávou.
recept,fotorecept,brambory,fazolové lusky,smetana na vaření (10-12% tuku),Luštěninové polévky,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Luštěninové polévky
Recepty slovenské kuchyně
Kategorie
Luštěninové polévky › Recepty slovenské kuchyně › Sezónní recepty › Sezona - Zelené fazolky (lusky) › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
fazolové lusky | 400 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 500 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 400 gramů • voda 250 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
fazolové lusky 400 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
Fazolové lusky umyjeme, nakrájíme na menší kousky a ve slané vodě povaříme asi 10 minut. Scedíme. Lusky přidáme k bramborám. Mírně přisladíme. (Na polévku můžeme použít i sterilované, či zmrazené fazolové lusky).
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • mouka hladká 2 polévkové lžíce
V mléce rozmícháme mouku.
4.
smetana na vaření (10-12% tuku) 500 mililitrů
Zavářku přilijeme k zelenině, přidáme smetanu a převaříme.
Dobrou chuť!