Smetanová Hokkaido polévka
Dýňová krémová polévka fantastické chuti.
recept,fotorecept,dýně hokaido,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zeleninové polévky,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
dýně hokaido | 700 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mrkev | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | 25 | mililitrů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
semínka dýňová loupaná | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 25 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
2.
mrkev 300 gramů • dýně hokaido 700 gramů • brambory 150 gramů
Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. 10 minut restujeme. Očistíme dýni, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.
3.
Přidáme brambory...
5.
... a pepř.
6.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • voda 500 mililitrů
Zalijeme vodou a vaříme 10 - 15 minut doměkka.
7.
Pár kousků z uvařené dýně odebereme, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 200 mililitrů
Přidáme smetanu a promixujeme. Podle potřeby a hustoty rozředíme horkým mlékem.
Dobrou chuť!