Smažený květák ve voňavém těstíčku
Podáváme s dušenou zeleninou nebo vařenými bramborami.
recept,fotorecept,bazalka,květák,petrželová nať,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 | polévkové lžíce | |
květák | - | ||
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř bílý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší zchladnutí ho rozložíme na talíř.
2.
mléko 250 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička • bazalka 2 polévkové lžíce • petrželová nať 1 polévková lžíce
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka, sůl, natrhanou bazalku a nasekanou petrželovou nať.
3.
Přidáme mouku a dohladka rozmícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo husté těstíčko (asi 150 - 180 g).
4.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky
Do těstíčka vmícháme papriku a pepř.
6.
Osmažíme ze všech stran.
Dobrou chuť!