Smažený kořen lotosu
Vychutnejte si toto jednoduché a výživné exotické jídlo připravené podle tohoto receptu u sebe doma. Zjistíte, že lotos je nejen krásný na hladině, ale umí zaujmout i svojí běžně neviditelnou částí.
recept,fotorecept,kořen lotosu - renkon,Bezmasá jídla,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Veganské recepty
Bezmasá jídla
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty japonské kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Veganské recepty › Asijská kuchyně ›
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 50 | gramů | |
cuketa | 100 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
kořen lotosu - renkon | 200 | gramů | |
mirin | 2 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 2 | litry | |
voda | 50 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
kořen lotosu - renkon 200 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Silnější plátky oloupaného kořene lotosu uvaříme 15 minut ve slané vodě.
2.
Po uvaření vodu scedíme a necháme okapat.
3.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Plátky lotosového kořene osmažíme z obou stran dozlatova. Ochutíme pepřem.
4.
cibulka jarní 50 gramů • cuketa 100 gramů • paprika červená 100 gramů • česnek 2 stroužky
Mezitím si nakrájíme zeleninu.
5.
voda 50 mililitrů • mirin 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce • cukr krystalový ½ čajové lžičky
Zeleninu přidáme do pánve, podlijeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného promíchání.
6.
Přibližně za 15 minut by měla být zelenina měkká a připravená k servírování.
7. Servírování
Podáváme v misce s rýží.
Dobrou chuť!