Smažené vepřové maso na sladkokyselo
recept,fotorecept,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
ocet | 3 | čajové lžičky | |
okurka salátová | 150 | gramů | |
olej fritovací | 300 | mililitrů | |
pórek | 90 | gramů | |
rajský protlak | 50 | mililitrů | |
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřová kýta | 650 | gramů | |
voda | 3 | polévkové lžíce | |
víno rýžové | 3 | čajové lžičky | |
víno rýžové | 15 | polévkových lžic | |
zázvor kořen | 30 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 3 | čajové lžičky | |
škrob kukuřičný | 3 | polévkové lžíce |
Recept
1. Příprava masa
vepřová kýta 650 gramů
Vepřové maso nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na nudličky 3 cm dlouhé a 2 cm široké.
2.
vejce slepičí 3 kusy • škrob kukuřičný 3 čajové lžičky • sůl • víno rýžové 3 čajové lžičky
Vejce ušleháme se škrobem, špetkou soli a rýžovým vínem. Přidáme maso.
3.
okurka salátová 150 gramů • pórek 90 gramů • zázvor kořen 30 gramů • česnek 4 stroužky
Salátovou okurku nakrájíme na plátky 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a také ho nakrájíme na plátky.
4. příprava omáčky
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • ocet 3 čajové lžičky • sůl • víno rýžové 15 polévkových lžic • škrob kukuřičný 3 polévkové lžíce • voda 3 polévkové lžíce
Smícháme cukr s octem, špetkou soli, rýžovým vínem, škrobem a vodou.
5. Fritování masa
olej fritovací 300 mililitrů
Rozpálíme olej ve woku. Přidáme vepřové maso a fritujeme ho dozlatova na středním plameni. Pak maso vyjmeme.
6.
rajský protlak 50 mililitrů
Olej vylijeme, zůstane jen olejový povrch. Ve woku krátce osmahneme připravený pórek, zázvor, česnek. Přidáme rajčatový protlak, plátky okurky, krátce vše osmahneme. Přilijeme omáčku a uvedeme do varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud trochu nezhoustne. Přidáme maso a ještě jednou krátce provaříme.
Dobrou chuť!