Smažené telecí řízky
Vídeňské řízky patří mezi nejchutnější řízky kuchařského umění. Klasický vídeňský řízek má váhu 250 g, je rozklepaný natenko, obalený v trojobalu a smažený na másle. Nabízíme naše, i když menší, řízky. Chutnají stejně dobře, jako ty rakouské. :)
recept,fotorecept,telecí plec,Telecí maso
Telecí maso
Kategorie
Telecí maso ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
citron | - | ||
mouka hladká | 2.5 | čajové lžičky | |
máslo | - | ||
olej řepkový | - | ||
petrželová nať | - | ||
strouhanka | - | ||
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 0 | ||
telecí plec | 600 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
telecí plec 600 gramů • sůl
4 plátky telecího masa naklepeme co nejtenčeji (asi 5 mm). Okraje masa jemně nakrojíme, aby se nám při přípravě nezkroutilo. Řízky osolíme...
2.
mouka hladká 2.5 čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy • sůl ¼ čajové lžičky
... a obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, pak ve vajíčku rozšlehaném s troškou soli...
4.
Do pánve nalijeme olej, přidáme kousek másla a zahřejeme. Z připraveného oleje si asi dvě lžíce odebereme na polití brambor.
5.
Do horkého oleje vložíme řízek, tak aby byl celý ponořený. Asi 6 minut smažíme, ...
6.
... obrátíme a dosmažíme 3 minuty z druhé strany.
7.
brambory 800 gramů • voda • sůl • petrželová nať
Malé brambory oloupeme a v celku uvaříme ve slané vodě. Scedíme a polijeme rozpuštěným máslem s olejem. Posypeme čerstvou nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!