Smažené rybí kousky ze sumečka
Rybí nugetky ze sumečka afrického. Maso z této ryby je velmi chutné, pevné a hlavně téměř bez kostí. A pokud vám překáží hodně kostí ve vánočním kaprovi klidně ho vyměňte za tuto rybu.
recept,fotorecept,sumeček africký - filety,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
sumeček africký - filety | 1 | kilogram | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
sumeček africký - filety 1 kilogram
Čerstvé rybí filety opláchneme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
2.
Z filetů stáhneme kůži. Jde to hůře, ale při troše trpělivosti se to podaří. Doporučujeme prsty podebrat kůži v hrubší části filetu a pomalu ji oddělovat tažením z masa. Pomůže pokud si kůži zachytíme do papírové kuchyňské utěrky, nebude klouzat.
4.
mouka hladká • vejce slepičí 3 kusy
Nugetky obalíme v mouce, rozšlehaných vajíčkách (podle potřeby si další vajíčka rozšleháme)...
5.
... a ve strouhance.
6.
Vložíme do košíku fritézy.
7.
Ponoříme do oleje a při teplotě 170 °C 4-5 minut fritujeme. (Ryby můžeme také smažit v oleji na pánvi s tím, že v polovině smažení je obrátíme).
8.
Košík s rybami vyndáme z oleje a necháme okapat.
9.
Podáváme s bramborovým salátem.
Dobrou chuť!