Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka
recept,fotorecept,hovězí jazyk uzený,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso ›
Ingredience
Ingredience
hovězí jazyk uzený | 1500 | gramů | |
mléko | - | ||
mouka hladká | 50 | gramů | |
olej řepkový | 100 | mililitrů | |
strouhanka | 50 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1. Vaření hovězího jazyka
hovězí jazyk uzený 1500 gramů
Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.
2. Trojobal
vejce slepičí 1 kus • mouka hladká 50 gramů • strouhanka 50 gramů • mléko • olej řepkový 100 mililitrů
Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji krátce osmažíme.
3.
Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.
Dobrou chuť!