Smažené kořeněné brambory s cibulí
Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.
recept,fotorecept,cibule červená,brambory,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bramborové přílohy › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Cibule › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Pečené zelí recept | - | ||
bobkový list | 1 | kus | |
brambory | 800 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
bobkový list 1 kus • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • skořice mletá ½ čajové lžičky • olej slunečnicový 150 mililitrů
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme v něm koření.
2.
cibule červená 150 gramů • brambory 800 gramů
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme. Z oleje vyjmeme bobkový list a přidáme cibuli.
4.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • česnek 4 stroužky
... kurkumu a přidáme očištěný, nastrouhaný česnek. Promícháme.
6.
Smažíme, za občasného převrácení vrstvy brambor, asi 30 minut ...
7.
... dozlatova.
Dobrou chuť!