Slovenské pampúšiky s jahodovým krémem
Recept na sladké pampúšiky z listového těsta plněné krémem z tvarohu, mascarpone a jahod.
recept,fotorecept,těsto lístkové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 1 | čajová lžička | |
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
jahody | 150 | gramů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
ztužovač šlehačky | 1 | kus |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto vyválíme na tloušťku 4 mm. Vykrájíme kroužky o průměru 10 cm a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
2.
Pečeme 10 - 15 min. při teplotě 170 °C.
4.
mascarpone 250 gramů • ztužovač šlehačky 1 kus • citronová kůra 1 čajová lžička • jahody 150 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Přidáme mascaprone, cukr, ztužovač, citronovou kůru a rozkrájené jahody.
5.
Promícháváme až jahody jemně obarví krém dorůžova.
6.
cukr moučkový 1 čajová lžička
Vychladlé pampúšiky překrojíme a naplníme krémem. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!