RECEPTY

Slavnostní jahodové řezy

Slavnostní jahodové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.

recept,fotorecept,džem jahodový,jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

200

804

gramů

kcal

cukr krystalový

3

181

polévkové lžíce

kcal

cukr moučkový

4

156

polévkové lžíce

kcal

cukr vanilkový

3

217

kusy

kcal

džem jahodový

0

??

kcal

jahodový kompot

800

592

mililitrů

kcal

jahody

0

??

kcal

kypřicí prášek do pečiva

15

12

gramů

kcal

mléko

700

337

mililitrů

kcal

mouka hladká

210

729

gramů

kcal

máslo

250

1835

gramů

kcal

olej slunečnicový

100

899

mililitrů

kcal

pudink vanilkový

2

107

polévkové lžíce

kcal

pudink vanilkový

40

142

gramů

kcal

sůl

¼

0

čajové lžičky

kcal

vaječný bílek

5

85

kcal

vaječný žloutek

5

285

kcal

voda

100

0

mililitrů

kcal

čokoláda

0

??

kcal

šlehačka v prášku

2

??

kusy

kcal

 

Recept

1. Piškot

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 200 gramů  voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů  mouka hladká 210 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým...

2. 

vaječný bílek 5 ks  sůl ¼ čajové lžičky

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně...

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na...

5. Jahodová směs

jahodový kompot 800 mililitrů  cukr vanilkový 2 kusy  pudink vanilkový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a...

6. 

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a...

7. Pudinkový krém

mléko 400 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 1 kus  cukr moučkový 4 polévkové lžíce  máslo 250 gramů

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v...

8. Šlehačková nádivka

šlehačka v prášku 2 kusy  mléko 300 mililitrů

Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

Do studeného mléka přidáme práškovou...

9. 

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí...

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit