Slavnostní jahodové řezy

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.
recept,fotorecept,džem jahodový,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 3 181 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
cukr vanilkový | 3 217 | kusy kcal | |
džem jahodový | 0 ?? | kcal | |
jahodový kompot | 800 592 | mililitrů kcal | |
jahody | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mléko | 700 337 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 210 729 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 2 107 | polévkové lžíce kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
šlehačka v prášku | 2 ?? | kusy kcal |
Recept
1. Piškot
vaječný žloutek 5 ks • cukr krystalový 200 gramů • voda 100 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mouka hladká 210 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2.
vaječný bílek 5 ks • sůl ¼ čajové lžičky
Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

3.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.
4.
Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

5. Jahodová směs
jahodový kompot 800 mililitrů • cukr vanilkový 2 kusy • pudink vanilkový 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 3 polévkové lžíce
Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

6.
Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

7. Pudinkový krém
mléko 400 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • cukr vanilkový 1 kus • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • máslo 250 gramů
Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

8. Šlehačková nádivka
šlehačka v prášku 2 kusy • mléko 300 mililitrů
Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

9.
Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

10.
Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrou chuť!