Slané masovo-zelné buchty
Buchty jsou nejchutnější čerstvé, proto je třeba rychle je sníst. :) Což jistě nebude tak velký problém :)
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,cibule,vepřové mleté maso,zelí kvašené,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 | gramů | |
cukr krystalový | ¼ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 75 | mililitrů | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 400 | gramů | |
zelí kvašené | 200 | gramů |
Recept
1. Těsto
mléko 250 mililitrů • cukr krystalový ¼ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů
V mléce s trochou cukru necháme vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • sádlo 75 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Do mísy navážíme mouku, přidáme vajíčko, rozpuštěné sádlo (případně olej), sůl a přilijeme kvásek.
3.
Vypracujeme těsto, které necháme přikryté na teplém místě vykynout.
4. Masovo-zelná nádivka
cibule 120 gramů • sádlo 1 polévková lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.
5.
vepřové mleté maso 400 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Maso 5 minut osmahneme a pak ...
6.
zelí kvašené 200 gramů
... přidáme zelí. Promícháme a 15 minut podusíme. Nádivku necháme vychladnout.
7. Plnění a pečení buchet
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na přiměřenou tloušťku. Nakrájíme ho na čtverce asi 12 x 12cm. Do čtverců rozdělíme rovnoměrně veškerou nádivku.
8.
Nádivku zabalíme do těsta a vytvoříme buchtu.
9.
Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Buchty po okrajích mažeme olejem a přimačkneme je na plechu k sobě. Po vložení všech buchet je necháme 10 minut kynout.
10.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.
Dobrou chuť!