Slané krekry s medvědím česnekem
Křupavé pikantní krekry ke sklence chlazeného vína.
recept,fotorecept,česnek medvědí,Slané chuťovky,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
olej olivový | 100 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
1.
česnek medvědí 100 gramů • olej olivový 100 mililitrů • voda 100 mililitrů
V teplé vodě smíchané s olejem rozmixujeme ponorným mixérem česnek.
2.
mouka hladká 250 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a solí.
3.
Česnekové pesto přimícháme do mouky a vypracujeme těsto.
4.
Těsto vyválíme na plát silný 5 mm. Pokrájíme na malé obdélníky. Krekry poklademe na plech s pečicím papírem.
5.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!