Sladkokyselá mléčná fazolová polévka
Oblíbená hustá mléčná fazolová polévka. Podáváme s máslem, které výrazně zjemní chuť.
recept,fotorecept,brambory,fazole bílá sterilovaná,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Luštěninové polévky,Sezónní recepty
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
fazole bílá sterilovaná | 500 | gramů | |
kmín mletá | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | ||
mouka hladká | 1.5 | polévkové lžíce | |
ocet | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 1 |
Recept
1.
brambory 500 gramů • voda 1 L • sůl 2 čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do sladko-slané vody.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 L
Dolijeme 3/4 z připraveného mléka a uvedeme polévku do varu.
4.
mouka hladká 1.5 polévkové lžíce • ocet 3 polévkové lžíce • kmín mletá
Polévku posypeme kmínem. Do zbytku mléka vmícháme mouku a zavářku přidáme do polévky. Převaříme, odstavíme ze sporáku a přimícháme po lžících ocet podle chuti. Polévku můžeme ještě podle chuti dosladit.
Dobrou chuť!