Sladké vinné cukroví
Drobné vánoční cukroví z těsta bez cukru, avšak v cukru obalované.
recept,fotorecept,víno bílé polosladké,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
mouka hladká | 175 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
víno bílé polosladké | 50 | mililitrů |
Recept
1.
mouka hladká 175 gramů • máslo 125 gramů • víno bílé polosladké 50 mililitrů • sůl 1 špetka
Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, přilijeme víno a přidáme špetku soli.
2.
Vypracujeme těsto.
3.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do ledničky.
4.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme drobné tvary (průměr kruhové formičky je 3 cm).
5.
Přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
6.
Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.
8.
Skladujeme v uzavřené nádobě, aby cukroví nevyschlo.
Dobrou chuť!