Škvarkoví šneci
recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana kyselá (14-18% tuku),škvarky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 25 | gramů | |
mléko | 120 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sůl | 1 | polévková lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škvarky | 500 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 polévková lžíce • smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů • mléko 120 mililitrů • droždí čerstvé 25 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
Kvásek: odlijeme si část mléka, které zahřejeme tak, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme cukr. Kvásek necháme vzejít. Těsto: hladkou a polohrubou mouku, vejce, sůl, zakysanou smetanu, zbylé mléko, olej a vykynutý kvásek spolu vypracujeme na hladké nelepivé těsto.
2.
Těsto pomoučníme, překryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout, mezitím si připravíme škvarkovou nádivku.
3. Škvarková nádivka
škvarky 500 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 50 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Škvarky umeleme na masovém mlýnku (můžeme použít i mleté škvarky jako polotovar), přidáme k nim zakysanou smetanu, pepř a sůl.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochníky.
5.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto, které potřeme škvarkovou nádivkou.
6.
Potřené těsto srolujeme.
7.
Roládu nakrájíme na tojúhelníčky. Trojúhelníčky rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut.
Dobrou chuť!