Škvarkové pagáčové muffiny
Jednoduše připravené oblíbené škvarkové pagáče bez skládání, vyvalování a vykrajování.
recept,fotorecept,škvarky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 40 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
škvarky | 250 | gramů |
Recept
1.
mléko 50 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 40 gramů
V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 350 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 2 čajové lžičky
Do navážené mouky přidáme smetanu, vajíčka, sůl a přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme ho 20 minut zakryté kynout.
3.
škvarky 250 gramů
Polovinu škvarků rozmixujeme ponorným mixérem, druhou posekáme nadrobno. Přidáme je do těsta a dobře prohněteme.
5.
Těsto opět prohněteme a pomocí naběračky na zmrzlinu, kterou si před nabíráním cesta nejprve namočíme do vody, ...
6.
... klademe hromádky těsta do vymazaných forem na muffiny. Naběračku si podle potřeby během nabírání těsta máčíme ve vodě.
8.
Podle chuti je můžeme posypat sezamem, hrubozrnnou solí nebo kmínem.
9.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Dobrou chuť!