Skořicový plátkový chlebíček
Sladký skořicový chlebíček skládaný z plátků kynutého těsta.
recept,fotorecept,cukr skořicový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
cukr skořicový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr třtinový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 15 | gramů | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
mléko | 175 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka špaldová celozrnná | 250 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
máslo | - | ||
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mléko 75 mililitrů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 21 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
vejce slepičí 2 kusy • cukr třtinový 150 gramů • sůl 1 špetka • cukr vanilkový 15 gramů
Přimícháme uvedené ingredience.
3.
mléko 100 mililitrů • máslo 50 gramů
Zahřejeme si mléko a v něm rozmícháme kousek másla. Máslo s mlékem přilijeme do mísy.
5.
Vypracujeme těsto, ...
6.
... posypeme ho trochou mouky a necháme vykynout přibližně 25 minut.
7.
Těsto rozválíme na pracovní desce.
8.
Rozkrájíme ho na 10 cm široké pásy...
9.
... a pak příčně na 10 x 10 cm čtverečky.
13.
Čtverečky těsta stohujeme na sebe a vkládáme vedle sebe bokem do formy na pečení.
14.
Pečeme 35 min. při teplotě 170 °C.
Dobrou chuť!