RECEPTY

Skořicový cheesecake

Skořicový cheesecake

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný dezert s vůní Vánoc.

recept,fotorecept,skořicové sušenky,mascarpone,smetana kyselá (14-18% tuku),tvaroh jemný měkký,Zákusky,Vánoční recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

125

485

gramů

kcal

cukr skořicový

0

??

kcal

cukr vanilkový

30

109

gramů

kcal

mascarpone

200

774

gramů

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

skořice mletá

1

13

čajová lžička

kcal

skořicové sušenky

250

1100

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

250

400

mililitrů

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

skořicové sušenky 250 gramů

Sušenky najemno nasekáme v elektrickém sekáčku, případně je rozdrtíme kuchyňským válečkem. Namísto skořicových sušenek můžeme použít i máslové s tím, že do nich přidáme lžičku, dvě, mleté skořice.

Sušenky najemno nasekáme v elektrickém...

2. 

máslo 125 gramů

Máslo rozpustíme a vychlazené ho přilijeme k sušenkám. Rukama vypracujeme těsto, které bude částečně drobivé.

Máslo rozpustíme a vychlazené ho přilijeme k...

3. 

Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno dortové formy a sklenicí ho pořádně přitlačíme.

Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno...

4. 

mascarpone 200 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů  tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr moučkový 125 gramů  cukr vanilkový 30 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  vejce slepičí 3 kusy

Jemný krémový sýr, smetanu, tvaroh, oba cukry a skořici vyšleháme. Postupně zašleháváme po jednom vajíčka.

Jemný krémový sýr, smetanu, tvaroh, oba cukry...

5. 

Tekutou směs nalijeme na těsto.

Tekutou směs nalijeme na těsto....

6. 

Troubu předehřejeme a vložíme do ní hluboký plech naplněný vodou. Koláč umístíme na mřížku nad plech s vodou. V této parní lázni dezert pečeme při teplotě 160-170 °C asi 60 minut. Po upečení koláč z trouby nendaváme. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme 2 hodiny koláč v troubě na zbytkovém teple dopékat a chladnout. Za tu dubu nám téměř úplně ztuhne.

Troubu předehřejeme a vložíme do ní hluboký...

7. 

Vychladlý dezert nakonec vložíme na několik hodin do ledničky.

Vychladlý dezert nakonec vložíme na několik...

8. Tip na zdobení

cukr skořicový

Papír o rozměru 3 x 3 cm přeložíme na polovinu a vystřihneme malé půl srdíčko. Po rozložení papíru se nám vytvoří šablona, kterou jemně položíme na každý řez dezertu a do vzniklého otvoru nasypeme skořicový cukr. Papír opatrně sundáme.

Papír o rozměru 3 x 3 cm přeložíme na...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit