Skořicové preclíky
Křehké křupavé preclíky na vánoční stůl.
recept,fotorecept,skořice mletá,skořice mletá,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 30 | gramů | |
cukr třtinový | - | ||
mouka hladká | 100 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
skořice mletá | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 100 gramů • máslo 60 gramů • cukr třtinový 30 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • vaječný žloutek 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme žloutek a nakrájené máslo, přisypeme skořici.
2.
Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky.
3.
Těsto vyndáme z chladu a vytvarujeme do 15 cm dlouhého válečku. Ten pokrájíme na 1 cm silné plátky. Z každého plátku vytvoříme asi 25 cm dlouhý váleček.
4.
Vytvarujeme preclík a přendáme na plech vyložený papírem (fólií) na pečení.
7.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!