Šišky s mákem
Recept na přípravu tradičních bramborových šišek, posypaných mákem s cukrem a politých rozpuštěným máslem.
recept,fotorecept,brambory,mák mletý,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 20 | gramů | |
mák mletý | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 30 | gramů | |
pšeničná krupice | 160 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.
3.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 160 gramů • sůl 1 špetka
Přidáme jedno vajíčko, krupici a špetku soli. Uhněteme těsto.
4.
mouka polohrubá 20 gramů
Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.
5.
Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.
6.
Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvařené vyplouvají na povrch. Necháme je na mírném varu ještě 4 minuty po vyplavání.
7.
Odebíráme je perforovanou naběračkou nebo sítkem.
8.
mák mletý 4 polévkové lžíce • cukr moučkový 1 polévková lžíce • máslo 30 gramů
Servírujeme posypané směsí mletého máku a cukru. Polijeme rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť!