Silvestrovské škvarkové pagáčky
Recept na přípravu šťavnatých pagáčků. Pagáčky nejsou suché, mají mírně kořeněnou chuť a výborně se hodí k silvestrovskému šampaňskému.
recept,fotorecept,škvarky,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
tuk ztužený - margarín | 80 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škvarky | 150 | gramů |
Recept
1. Těsto
mléko 200 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
V troše vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, sůl, pepř a zbylé mléko, přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.
2. Náplň
škvarky 150 gramů • tuk ztužený - margarín 80 gramů
Mleté škvarky smícháme se změklým rostlinným tukem.
3.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi jeden a půl centimetru, potřeme škvarkovou náplní.
4.
Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly.
5.
Potom přeložíme jeden okraj přes druhý a necháme ještě dokynout asi 10 minut poté těsto znovu rozválíme a postup zopakujeme.
6.
Těsto rozválíme a vykrajujeme pagáčky.
7.
vejce slepičí 1 kus
Pagáčiky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
Dobrou chuť!