Silvestrovská kapustnice
18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.
recept,fotorecept,vepřová kýta,houby sušené,houby sušené,zelí kvašené,švestky sušené,klobása,Masové polévky,Silvestrovské,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
houby sušené | 80 | gramů | |
klobása | 500 | gramů | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová kýta | 500 | gramů | |
voda | 4.5 | litru | |
zelí kvašené | 2.5 | kilogram | |
švestky sušené | 12 |
Recept
4.
K osmažené cibuli přidáme maso a mícháme než se zatáhne.
5.
Přidáme houby,...
6.
paprika červená mletá 3 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
... stáhneme z ohně a přisypeme papriku a sůl. Promícháme...
7.
voda 1.5 litru
... a přilijeme vodu. Po přivedení k varu zakryjeme a 35 minut, na středním plameni, maso dusíme.
8.
zelí kvašené 2.5 kilogram
Zelí scedíme (zůstane nám z uvedené váhy 2 kg zelí a 0,5 l zelné vody). Zelnou vodu si necháme, když máme málo kyselé zelí, nakonec ji podle chuti můžeme přilít.
11.
Zelí, švestky a houby přidáme k masu.
14.
Uvařenou klobásu vyndáme, pokrájíme na tenká kolečka a vrátíme ji zpět do polévky, promícháme. Pokud se nám zdá kapustnice málo kyselá můžeme přilít zelnou vodu a převařit.
Dobrou chuť!