Sépie na grilu
Jednoduché oblíbené jídlo, známé hlavně turistům a obyvatelům pobřežních oblastí středomoří. Suroviny se ale dají sehnat v lépe zásobených obchodech po celém světě.
recept,fotorecept,sépie,česnek,Ryby,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
pórek | 150 | gramů | |
sépie | 600 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 1.5 | litru | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
sépie 600 gramů
Sépie očistíme a zbavíme tvrdých částí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minut odležet. Propláchneme studenou vodou.
3.
česnek 2 stroužky • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Potřeme trochou oleje, utřeným česnekem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na střední teplotě dozlatova.
4.
pórek 150 gramů
Pokud používáme pánev, přidáme trochu nakrájeného pórku na posledních pár minut, aby se nepřipálil.
5.
Podáváme s chlebem, nebo lehkým salátem. Čtvrtka citronu by neměla chybět při servírování.
Dobrou chuť!