Sardinková pomazánka
Výborná a jednoduchá pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček konzervovaných v oleji.
recept,fotorecept,sýr tavený,sardinky v oleji,vejce slepičí,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sardinky v oleji | 125 | gramů | |
sýr tavený | 50 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
máslo 100 gramů • sýr tavený 50 gramů • cibule 150 gramů
Do mixéru vložíme změklé máslo, sýr a nakrájenou cibuli. Rozmixujeme na jemnou kaši.
2.
sardinky v oleji 125 gramů • sůl • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme rybičky v oleji i s olejem. Pokud jsou konzervované v celku, odstraníme z nich kostru - ne vždy je měkká a v pomazánce bychom ji při konzumaci cítili. Znovu rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl (pozor, některé konzervované rybky v oleji mívají přidanou sůl) a pepř.
3.
vejce slepičí 3 kusy
Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme oloupeme a pokrájené přidáme do pomazánky. Dohladka rozmixujeme. Před podáváním je dobré nechat pomazánku ztuhnout pár hodin v ledničce. Dá se však konzumovat i hned po přípravě jen je řidší.
Dobrou chuť!