Salátová polévka s kopřivou
Smetanovo-mléčná jarní polévka. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo.
recept,fotorecept,kopřiva dvoudomá,salát hlávkový,Zeleninové polévky,Vegetariánské recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
kopřiva dvoudomá | 40 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 30 | gramů | |
ocet | - | ||
salát hlávkový | 160 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 600 | mililitrů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 250 gramů • voda 600 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
mléko 350 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 30 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k bramborám a provaříme. Přidáme trochu cukru.
4.
Přidáme je do polévky a krátce povaříme.
6.
Přidáme do polévky, promícháme, odstavíme z ohně a polévku dochutíme citronovou šťávou nebo octem.
Dobrou chuť!