Salátová polévka
Tradiční salátová polévka naší babičky.
recept,fotorecept,mléko,brambory,smetana sladká na vaření,salát hlávkový,smetana kyselá (14-18% tuku),Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
ocet | - | ||
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
salát hlávkový | 350 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 80 gramů • mouka hladká 2 polévkové lžíce • voda 300 mililitrů • mléko 500 mililitrů • sůl • vejce slepičí 4 kusy
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme vodou, mlékem a za stálého míchání uvaříme. Vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se nám mouka zcela nerozvaří. Přidáme sůl podle chuti. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo.
2.
brambory 250 gramů • smetana sladká na vaření 200 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mléčného základu, nadále polévku stále při vaření brambor promícháváme. Po uvaření brambor přidáme smetany (můžeme použít jen jeden druh).
3.
salát hlávkový 350 gramů
Do polévky nakonec vložíme omytý a nakrájený hlávkový salát, který zlehka vmícháme a po dosažení varu odstavíme.
4.
Polévku si můžeme ochutit octem, pokud ji máme rádi kyselejší. Podáváme teplou, spíše vlažnou než horkou, s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Dobrou chuť!