Salát z červené řepy s hruškami
Chutný a zdravý salát z oblíbené červené řepy s hruškami a celerem. Salát je také velmi dobrý po přidání lžičky jogurtu do porce.
recept,fotorecept,červená řepa,hruška,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
celer | 100 | gramů | |
citron | 2 | kusy | |
cukr třtinový | 4.5 | polévkové lžíce | |
hruška | 400 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
červená řepa | 800 | gramů |
Recept
1.
červená řepa 800 gramů
Červenou řepu omyjeme, doměkka uvaříme ve vodě (dle velikosti za asi 1-1,5 hodiny), necháme vychladit a oloupeme.
2.
sůl ¾ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • cukr třtinový 4.5 polévkové lžíce
Červenou řepu nastrouháme na nudličky, přidáme cukr, sůl, kmín a promícháme.
5.
Přimícháme do salátu.
6.
citron 2 kusy
Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme do salátu. Promícháme a necháme 24 hodin odležet v chladu.
Dobrou chuť!