Salát z červené řepy s celerem a jogurtem
Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.
recept,fotorecept,červená řepa,celer,jablka,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - červená řepa › Sezona - Celer › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
celer | 150 | gramů | |
citron | 1 | kus | |
jablka | 300 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 500 | gramů | |
med | 1 | polévková lžíce | |
ořechy vlašské | 80 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 50 | mililitrů | |
červená řepa | 1 | kilogram |
Recept
2.
Červenou řepu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky a protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu, případně nakrájíme na malé kostičky.
4.
Přidáme do červené řepy a promícháme.
5.
voda 50 mililitrů • med 1 polévková lžíce • citron 1 kus • sůl 1.5 čajové lžičky
Ve vodě rozpustíme med, přimícháme citrónovou šťávu a sůl.
6.
Nálev přilijeme do salátu a promícháme.
8.
Jablka přimícháme do salátu ...
11.
Podle chuti můžeme dosolit nebo dochutit ještě citrónovou šťávou. Uložíme do ledničky na 2 hodiny a můžeme podávat.
Dobrou chuť!