RECEPTY

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.

recept,fotorecept,červená řepa,mrkev,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Zeleninové saláty

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

293 g

Energie porce

195 kcal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

koření máta sušená

½

8

čajové lžičky

kcal

koření římský kmín mletý - jeera

¼

5

čajové lžičky

kcal

citronová šťáva

2

7

polévkové lžíce

kcal

cukr třtinový

2

40

čajové lžičky

kcal

jogurt bílý 3,5% tuku

350

245

gramů

kcal

mrkev

350

158

gramů

kcal

máslo

20

147

gramů

kcal

pepř černý mletý

¼

5

čajové lžičky

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

sůl himálajská růžová

½

0

čajové lžičky

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

červená řepa

350

168

gramů

kcal

 

Recept

1. 

červená řepa 350 gramů

Červenou řepu omyjeme a vložíme do většího množství vody. Vaříme doměkka cca 30 - 50 min (závisí na velikosti). Po vychladnutí oloupeme škrabkou na brambory.

Červenou řepu omyjeme a vložíme do většího...

2. 

Červenou řepu nakrájíme na menší kostky.

Červenou řepu nakrájíme na menší kostky....

3. 

mrkev 350 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na...

4. 

máslo 20 gramů

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mrkev. Osmahneme.

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mrkev....

5. 

sůl ½ čajové lžičky  voda 50 mililitrů

Přidáme sůl, podlijeme vodou a 10-15 minut dusíme pod pokličkou doměkka. Necháme vychladnout.

Přidáme sůl, podlijeme vodou a 10-15 minut...

6. 

jogurt bílý 3,5% tuku 350 gramů  cukr třtinový 2 čajové lžičky  sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky  koření máta sušená ½ čajové lžičky  citronová šťáva 2 polévkové lžíce

Mrkev smícháme s červenou řepou. V jogurtu rozmícháme cukr, sůl, pepř, kmín, mátu a citronovou šťávu.

Mrkev smícháme s červenou řepou. V jogurtu...

7. 

Smícháním ochuceného jogurtu a zeleniny salát dokončíme. Před podáváním necháme hodinu odpočívat v chladu.

Smícháním ochuceného jogurtu a zeleniny salát...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit