Rýžový salát s tuňákem
Netradiční, chutný a lehký salátek.
recept,fotorecept,rýže,fazolové lusky zelené mražené,tuňák konzervovaný v rostlinném oleji,jogurt bílý,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cibule | ½ | kusu | |
citronová šťáva | ½ | kusu | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
fazolové lusky zelené mražené | 200 | gramů | |
jogurt bílý | 100 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
rajčata | 2 | kusy | |
rýže | - | ||
sůl | - | ||
tuňák konzervovaný v rostlinném oleji | 140 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
rýže • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • fazolové lusky zelené mražené 200 gramů • vejce slepičí 4 kusy
Opražíme rýži (1/2 šálku) asi 5 minut na trošce oleje, zalijeme 1,5 násobkem vody a vaříme na mírném ohni 15 minut. Zelené fazolky vaříme ve slané vodě 10 minut. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo.
2.
sůl • pepř černý mletý • tuňák konzervovaný v rostlinném oleji 140 gramů • cibule ½ kusu • rajčata 2 kusy
Pokud se nám vaří ingredience, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka nebo půlměsíčky, rozdrobíme maso tuňáka. Po uvaření rozkrájíme vajíčka, slijeme fazolky a opláchneme ve studené vodě. Všechny ingredience podle chuti osolíme a opepříme.
3.
citronová šťáva ½ kusu • jogurt bílý 100 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Zalijeme jednoduchým dresinkem, který získáme smícháním citronové šťávy, jogurtu a cukru. Promícháme.
Dobrou chuť!