Rýžové nudle s vepřovým masem a houbami šiitake
Jednoduchý pokrm na japonský způsob.
recept,fotorecept,rýžové nudle,houby shiitake sušené,vepřová kýta,zázvor kořen,Těstoviny,Bezlepkové,Bezlaktózové
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
houby shiitake sušené | 10 | ||
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
rýžové nudle | 250 | gramů | |
sójová omáčka | - | ||
vepřová kýta | 250 | gramů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
rýžové nudle 250 gramů
Nudle vložíme na 7 minut do horké vody. Poté nudle scedíme, propláchneme studenou vodou.
2.
houby shiitake sušené 10 ks • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • vepřová kýta 250 gramů • česnek 3 stroužky • zázvor kořen 10 gramů • sójová omáčka • pepř černý mletý
Houby necháme odstát 8 minut v horké vodě. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibulku a maso nakrájené na nudličky. Jakmile se maso zatáhne, přidáme houby, prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný zázvor. Dusíme do změknutí masa. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Dobrou chuť!